Siirry alaspäin

Yhdistyksen synty ja toiminta

Suomen metsiä on hoidettu viime vuosikymmeninä varsin yksipuolisesti ja ensisijaisesti kuituteollisuuden tarpeita täyttämään. Se on johtanut epätasapainoon monessakin suhteessa ja usein metsänomistajan etu ja toiveet on sivuutettu varsin sujuvasti, metsäluonnon eduista puhumattakaan. Olemme nyt tilanteessa, jossa meidän on kuunneltava kaikkia osapuolia ja huomioitava kaikki näkökannat metsiemme hoidossa, erityisesti ilmastonmuutoksen torjunta.

Koska jatkuva kasvatus on erittäin hyvä metsien hoitomuoto niin metsän omistajan kuin itse metsäluonnon monimuotoisuudenkin näkökulmasta, on erittäin tärkeää tuoda se kaikkien metsänomistajien tietoisuuteen. Se on myös saha- ja puuteollisuuden näkökulmasta katsottuna erittäin kaivattu menetelmä koska se tuottaa parempilaatuista puuta.

Yhdistyksemme toiminnan ydin on jatkuvan kasvatuksen metsänhoidon eduista kertominen ja menetelmän yleistymisen edistäminen. Haluamme jakaa monipuolista, kattavaa ja tutkittua tietoa jatkuvasta kasvatuksesta ja vastuullisesta metsänhoidosta yleensäkin.

Haluamme luoda ja lisätä keskustelua metsänhoidon arvoista ja  siitä kuinka meidän kannattaa arvioida päätöksiämme entistä laajemmalla perspektiivillä.
Tulemme järjestämään ja osallistumaan alan tapahtumiin ja toivotamme eri tahot tervetulleiksi mukaan luomaan uutta suuntaa suomalaiselle metsänhoidolle.

Toimintamme kolme pääteemaa

1 Valtakunnallinen metsänhoidon menetelmiin vaikuttaminen
2. Riippumattoman ja todennetun tiedon jakaminen
3. Alan tapahtumiin osallistumen ja niiden järjestäminen