18.3.2024

Tervetuloa jatkuvan kasvatuksen metsäretkelle 6.4.2024 Kilpiän tilalle Lohjalle!

Tule tutustumaan Iiris ja Tuomas Mattilan metsään Lohjan Pusulassa! Iiris ja Tuomas ovat maanviljelijöinä tunnettuja uusien menetelmien kokeilijoita ja he ovat myös metsissään uudistaneet hakkuiden suunnittelutapaa huomioimaan hiilensidonnan, monimuotoisuuden ja kestävän tuoton.  

Osallistujat pääsevät näkemään, miltä jatkuvan kasvatuksen menetelmillä tehtyjen vanhempien ja tuoreempien hakkuiden jälki näyttää ja mitä vaikutuksia niillä on ollut. Samalla on mahdollisuus kysyä ja keskustella keinoista, joilla pyritään kestävämpään metsätalouteen tulevaisuudessa.  

Tapaaminen on klo 10 Keräkankareen hiihtomajalla Pusulassa (osoite Veikontie 86, 03850 Nummi-Pusula). Teemme yhdessä noin 2 tunnin kävelyn Iiriksen ja Tuomaksen opastamana, minkä jälkeen palaamme Keräkankareen hiihtomajan grillikatokselle juomaan kahvit ja jatkamaan keskustelua metsässä tehdyistä havainnoista.  

Tilaisuus päättyy klo 13. Halukkaat voivat jatkaa lounaalle (omakustanteinen) Pusulan keskustaan.  

Metsäkävely on osa Metsän jatkuvan kasvatuksen yhdistys Silva ry.:n Uudistavaa tietoa ja toimintaa metsänomistajille -valmisteluhanketta. Hanketta rahoittaa Koneen Säätiön Metsän puolella -aloite.  Tilaisuudesta kertyneitä kokemuksia hyödynnetään vertaisoppimisen mallin kehittämisessä.

Metsäkävelylle on rajoitettu osallistujamäärä. Ilmoittaudu Arja Alikoivistolle (arja.alikoivisto@jatkuvakasvatus.fi) to 28.3. mennessä. Huomioi säänmukainen varustus, olemme ulkotiloissa koko tilaisuuden ajan.  

Tervetuloa verkostoitumaan muiden metsänomistajien kanssa ja ratkomaan keskeistä haastetta muutoksessa kohti kestävää metsätaloutta!  

Uusimmat

18.3.2024

Lauantaina 6.4.2024 klo 10-13 Osoite: Veikontie 86, 03850 Nummi-Pusula

Lue juttu
18.3.2024

Uudistavaa tietoa ja toimintaa metsänomistajille -valmisteluhankkeen tavoitteena on metsätalouden harjoittaminen luonnon kantokyvyn rajoissa

Lue juttu
15.9.2023

Perinnerakentamiseen erikoistunut arkkitehtitoimisto Livady Oy tarvitsee laatupuuta monenlaisiin vaativiin kohteisiin.

Lue juttu
19.6.2023

Muuttamalla metsätalouden käytäntöjä voidaan vähentää vesistöhaittoja merkittävästi, kertoo tutkija Mika Nieminen.

Lue juttu