Tunne metsän
monet hyödyt

Lue lisää

Silvan webinaari: Kuntametsät

Torstaina 28.10. klo 17-19

Kuntametsiin kohdistuu paljon odotuksia. Onko mahdollista yhdistää virkistyskäyttö, luontoarvot ja taloudellinen tuotto? Entä mitä kansalainen voi tehdä tärkeiden kuntametsien puolesta?

WWF:n johtava metsäasiantuntija Mai Suominen puhuu kuntametsien käytöstä erityisesti kansalaisten näkökulmasta. Miten kunnan metsien hoitoon vaikutetaan ja keitä siihen tarvitaan?

Lisäksi kuullaan kokemuksia kunnista, jotka ovat alkaneet käsitellä omia metsiään jatkuvan kasvatuksen periaattein. Puhumassa Lasse Heikkinen Riihimäeltä ja Timo Vahala Turusta.

Tilaisuus on suunnattu laajasti kuntametsien käytöstä kiinnostuneille kansalaisille, virkamiehille ja kuntapäättäjille. Se on kaikille avoin ja ilmainen. Tilaisuudessa voi esittää kysymyksiä  puhujille.


Voit ilmottautua tilaisuuteen ja esittää kysymyksiä puhujilla etukäteen alla olevalla lomakkeella.

Tilaisuutta voi seurata myös ilman ennakkoilmoittautumista täällä --> Webinaari kuntametsät

Kiitos! Ilmottautumisesi onnistui!
Oho! Oho jotain meni pieleen. Koita myöhemmin uudestaan.

SEMINAARI:
Ratkaisuja metsätalouden vesistövaikutuksiin
27.9. Tieteiden talolla (Kirkkokatu 6, Helsinki)

Metsätaloudella on haitallisia vaikutuksia vesistöihin. Metsänomistaja voi kuitenkin omilla valinnoillaan vaikuttaa vesistöjen tilaan. Silva ry:n, Ympäristötiedon foorumin ja WWF:n järjestämässä tilaisuudessa kuullaan tutkijoita ja etsitään käytännön ratkaisuja. Tilaisuudessa julkistetaan Silvan metsälaskuri, joka antaa hyödyllistä tietoa oman metsänkäsittelyn vaikutuksista.

Lue lisää ja ilmottaudu tapahtumaan

Edistämme jatkuvan kasvatuksen
käyttöä metsien käsittelyssä

Metsiemme tulevaisuus on jatkuvan kasvatuksen menetelmässä. Se on taloudellisesti kannattavaa, säilyttää metsän maisema-, virkistys- ja luontoarvot sekä parantaa metsänkäytön hiilitasetta. Se on myös kansantaloudellisesti viisasta. Tule mukaan vauhdittamaan muutosta!

Liity jäseneksi

Metsän jatkuvan kasvatuksen yhdistys Silva ry toivottaa sinut tervetulleeksi mukaan uudistamaan Suomen metsien hoitoa. Voit liittyä jäseneksi joko organisaationa tai yksityishenkilönä ja auttaa siten yhdistystämme tämän tärkeän tehtävän toteuttamisessa. Henkilöjäsenen vuosimaksu on 40 € ja opiskelija/eläkeläishinta on 30 €.
Yritys- ja yhteisöjäsenille on liikevaihdon mukaan määräytyvä vuosimaksunsa.
Klikkaa itsesi mukaan viisaan metsänhoidon sanansaattajien joukkoon!

Liity nyt

Blogit

8.11.2022

Silva ry:n lausunto ennallistamisasetuksesta

Lue juttu
27.9.2022

Silva ry julkaisi tiistaina 27.9 uuden metsälaskurin.

Lue juttu
11.8.2022

Metsänomistaja voi saada metsästään tuottoa monin tavoin. Yksi näistä on pakurin kasvatus.

Lue juttu
7.4.2022

Luontopaneeli julkaisi keskiviikkona laajan raportin, joka vahvistaa entisestään perusteita lisätä jatkuvan kasvatuksen osuutta.

Lue juttu
22.6.2019

Lapin metsien hoito on opettanut paljon jatkuvan kasvatuksen eduista.

Lue juttu